Leeftijdsgroepen

Culture Kidz vangt kinderen op van 4-12 jaar. Er is een verschillend workshopaanbod voor kinderen van 4  t/m 6 jaar,  en voor de kinderen van 7 t/m 12 jaar.  De groepen zijn niet groter dan 10 kinderen per groep. Per 10 kinderen staat er een pedagogisch medewerker op de groep met eventueel een gastdocent, stagiair of een vrijwilliger.

 

4 t/m 6,5 jaar

Bij deze leeftijdsgroep worden de workshops op een speelse manier geïntrigeerd in het opvangprogramma. Er word voldoende pauze genomen om de boog weer te laten spannen. Door veel aanbod te creëren houd je de concentratie ook goed vast. De kinderen weten vaak zelf nog niet wat zij leuk vinden, en door hen veel aanbod te geven worden hun talenten en interesses verder aangespoord dit verder te ontdekken.

6,5 t/m 12 jaar

Voor deze leeftijd wordt er een middagvullend cursus aanbod aangeboden. Deze kinderen zijn in staat langer hun concentratie aan te houden en volgen een workshop van 1,5 uur met een kwartier pauze ertussen. Hun middagprogramma krijgt daardoor een vaste structuur.

Bij deze leeftijden is er al duidelijk een voorkeur ontwikkelt voor een bepaalde discipline. De een houdt van creatief knutselen, de andere van natuur, die van theater en/of muziek.

 

Er wordt ook gekeken naar gecombineerde groepen door de leeftijden bij elkaar te zetten. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij een groot project of combi workshops. (decorbouw en theater bv)