8+ BSO  7 - 12 jaar

Onze locaties zijn ingedeeld op leeftijd en met vaste medewerkers. De 8+ BSO is de locatie voor de oudste kinderen. Hier is de ruimte helemaal ingericht voor kinderen van 7-12 jaar. De nadruk ligt hier meer op zelfstandig spelen en activiteiten doen. De locatie is opgedeeld in meerdere ruimtes. 

 

Verschillende ruimtes 

In de keuken kunnen we heerlijke baksels maken. In ons technieklokaal kunnen we proefjes doen, oude apparaten uit elkaar halen of bijvoorbeeld figuurzagen. Dit gebeurt uiteraard altijd onder begeleiding. In ons kinderatelier worden de mooiste creaties gemaakt met bijvoorbeeld verf, mozaïek of speksteen. En dan hebben we nog onze grote speelhal. Deze ruimte laat zich misschien nog het beste omschrijven als een grote jeugdsoos. Met een pooltafel, airhockeytafel, basketbalmachine, dartbord, podium met discolichten, speelhoek, gameroom en bouwhoek waar je een eigen skelter in elkaar kunt zetten. Wil je juist even de rust opzoeken, dan kruip je lekker met een boekje op de bank in onze Chill hoek. 

 

Buiten spelen

Is het droog, dan kun je ook lekker buiten spelen. We hebben een echte voetbalkooi, een grote trampoline, een duikelrek, een kingveld en een evenwichtsbalk. Ook gaan we regelmatig naar het IJsselsteinse bos waar we bijvoorbeeld Levend Stratego spelen of lasergamen. 

 

We beginnen ons dagprogramma altijd met een rustig moment aan tafel. Waar we met elkaar fruit eten en wat drinken. We nemen de tijd om te luisteren naar de verhalen over school en kijken goed waar ieder kind behoefte aan heeft. 

Op onze groep bieden we elke dag activiteiten aan. De kinderen denken hierin mee. Deze activiteiten zijn specifiek gericht op kinderen uit de bovenbouw. Kinderen krijgen de optie om aan de aangeboden activiteit mee te doen, maar ze mogen ook kiezen voor vrij spel. 

 

Op deze groep worden elke dag maximaal 36 kinderen opgevangen. Tijdens de tafelmomenten (eten en drinken) is de groep opgedeeld in 2 stamgroepen met vaste begeleiders. Bij de indeling van deze groepen worden vriendjes en vriendinnetjes zoveel mogelijk bij elkaar geplaatst.  Buiten de tafelmomenten kunnen de kinderen vrij met elkaar spelen of samen meedoen met de aangeboden activiteiten.

 

Verhuur

Je kunt de BSO ruimte ook huren als je iets te vieren hebt. Wil jij op je feestje ook lekker poolen, dansen op het podium en losgaan op de trampoline? Klik dan hier voor meer informatie!