post

Culture Kidz dicht

Helaas hebben wij een besluit moeten nemen om de Culture Kidz op korte termijn te sluiten. U moet hierbij denken aan medio november van dit jaar. Hoe bizar en onrechtmatig het ook aanvoelt, mogen wij geen bso voeren in de Agnesschool.

Geen vergunning

Samen met de directie van de Agnesschool waren wij er van overtuigd dat wij, zoals aangevraagd, een vergunning hadden voor het voeren van BSO op deze locatie. We hadden immers een brief van de gemeente dat alles in orde was. Achteraf blijkt dit niet de benodigde technische vergunning. Dit werd pas duidelijk nadat de buurman een klacht had geuit.

De klacht wees op een formaliteit. In onze ogen kan een school met 200 kinderen natuurlijk een BSO starten met ongeveer 20 kinderen per dag. In IJsselstein zie je dat overal. Samen met de Agnesschool hebben we discussies gevoerd met de gemeente. Maar na ruim een jaar strijd, formele procedures en volledig onbegrip zijn helaas de problemen nog steeds niet uit de lucht.

Kiezen voor duidelijkheid

Op dit moment is nog steeds onduidelijk of de gemeente goedkeuring zal geven voor het voortzetten van de Culture Kidz. Inmiddels is BSO Jungkidz op het punt dat we duidelijkheid willen, voor de kinderen, voor de ouders en ook voor onze bedrijfsvoering. Daarom hebben wij het besluit genomen om onze locatie Culture Kidz op korte termijn (c.a. november/december) te stoppen.

Goed nieuws

Hoewel wij het stoppen van de Culture Kidz betreuren, is er ook goed nieuws! Vanaf november kunnen wij gehoor geven aan een veelgehoorde wens bij de Culture Kidz en de Activity Kidz: meer leeftijdsgerichte activiteiten. Dit kan omdat BSO Jungkidz onlangs de beschikking heeft gekregen over een nieuw pand, waar de juiste vergunning inmiddels voor rond is. Klik hier voor meer informatie.